Tai, kas nutiko šiuose rinkimuose, buvo gan nuspėjama ir puikiai parodė, kad arogancija bei tikėjimas „kaip nors kaip visada“ galiausiai išsikvepia ir baigiasi.

Puikybė pasirodė kiek geriau už pasitikėjimą gryna inercija, bet irgi niekur nenuvedė.

Kelis metus pastebiu kaip socialdemokratai taško savo reitingus ir rinkėjus nieko nepritraukdami.  Na, man nelabai rūpi  geri socialdemokratų rezultatai, bet  keisčiausia, kad  jiems patiems tai visiškai nerūpi.  Ar jie galvoja, kad važiuos senu patikrintu AMB vagonėliu, o Sysas,  Vėsaitė, Bradauskas bei kiti „bičiuliai“ kiek atsispirs kojelėmis  ir sklandžiai sau riedės…  Bet taip atrodė tik jiems patiems, o ne rinkėjams. Man dabar tik įdomu …  jei jie bet kokiomis sąlygomis šliesis prie laimėjusių, kas bus jų rinkėjas ateinančiuose rinkimuose ? Ar mes ginčysimės – ar peržengs LSDP  5 procentų barjerą ?

Dešinė pusė atsinaujino, bet toks jausmas kad atsinaujino patys sau, o ne rinkėjams.  Būdama liberalių – dešiniųjų pažiūrų stebėjau tą atsinaujinimą ir man daug kas kliuvo nuo pradžių.  O labiausiai prieš šiuos rinkimus  užkliuvo arogancija ir teisuoliškumas.  Net ir pats geriausias pasiūlymas, jei bus pasakytas pasipūtusiu tonu – daugiau nei su trečdaliai žmonių tai iškart atmes. Tokia realybė ir negali sau leisti to nežinoti, ypač  jei esi politikas, priklausomas nuo žmonių nuomonės.  Dešinieji užsiliūliavo ir užsisuko savam rate  – „jaunimas už Gabrielių“ ir nepriėmė jokios kokios kitos nuomonės.   Ką ten nepriėmė… į bet kokias abejones   ar kritiką kaip reiktų kalbėti ir elgtis reaguodavo kaip į išdavystę.  Čia sena Tėvynės sąjungos bėda – nemokėjimas priimti kritikos ir visų, bent kiek kitaip manančių vadinimas priešais ir „agentais“.  Oj neklauso jie viešųjų ryšių specialistų, niekaip nesibaigia tas sunkus  „aš viską žinau geriausiai“ etapas.

Na, bet nieko… Vengrija išgyveno, Lenkija laikosi, išgyvensim ir mes. Ir negalima pykti ant rinkėjų, nes viskas  dėsninga: senosios partijos užmigo, ėmė grožėtis pačios savimi ir buvo nustumtos į šoną.

Konkurencija yra sveika ir neleidžia užmigti ant laurų.

Tikiuosi, kad senosios partijos padarys išvadas. Tikiuosi, bet iš tiesų tai abejoju…